February 11

Shell cijfers q1 2022

0  comments

Ik heb een nieuwe video gemaakt waarin ik de kwartaalcijfers van het aandeel Shell bespreek. De cijfers van Shell waren goed. Dat is ook niet verwonderlijk want de olie- en gasprijs is sterk gestegen het afgelopen jaar. Aandelen Shell hebben goed gepresteerd in januari. Terwijl de koersen van de meeste aandelen zijn gedaald heeft Shell het als 1 van de beste gedaan. De koers is zoals verwacht opgelopen naar bijna 25 euro en dit was mijn eerste koersdoel. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers wordt er door Shell ook een outlook voor het lopende kwartaal gegeven. Hier zie ik geen uitschieters, maar wat wel opvalt is dat range van de outlook groter is geworden. Shell vindt het kennelijk lastig om naar de toekomst te kijken. Verder krijgen alle aandelen Shell weer een mooi dividend uitbetaald. Hoeveel en wanneer je dit bijgeschreven krijgt vertel ik ook in de video. Ook kijk ik naar de daggrafiek en licht ik toe waarom ik denk dat de koers naar 30 euro gaat dit jaar.

Dus neem even de tijd om naar de video te kijken en je bent weer helemaal bij.

Shell is al lange tijd 1 van de belangrijkste aandelen in mijn beleggingsportefeuille. Ongeveer 7% van mijn lange termijn portefeuille zit in dit aandeel. De hoofdreden is het dividend want ieder kwartaal ontvang ik circa 1% dividend en dat is toch 4% per jaar. Als ik dit de komende 25 jaar doe dan ontvang ik mijn inleg aan dividend terug. 

Waarom ik in dit aandeel beleg en waarom met 7% heeft te maken met mijn beleggingsstrategie die ik deel met de leden van freedomfundbeleggen. Voor slechts 14.99 per maand kun je meekijken en belangrijker nog begrijp je waarom ik bepaalde keuzes maak. Daarnaast hou ik je dagelijks op de hoogte van het belangrijkste nieuws en maak ik iedere 2 weken een ledenvideo met het marktsentiment en de sectoren die in 2022 interessant zijn om in te beleggen. Deze ledenvideo is alleen voor de leden van Freedomfundbeleggen. 

Mocht je vragen hebben laat het weten.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>