February 8

Meest verhandelde aandelen januari 2022

0  comments

De laatste keer dat ik de meest verhandelde aandelen met je doornam, was het mei 2021. Shell was toen nog heer en meester, zoals dit eigenlijk lang in Nederland het geval is geweest. Een geliefd en favoriet aandeel bij velen, met leuzen als Never Sell Shell. Zijn de tijden veranderd?

Meest verhandelde aandelen januari 2022

Het landschap dat we nu zien laat een heel ander plaatje zien, waar in ons omringende landen Tesla veel verhandeld werd, is Nederland nu overwogen in een ander, Nederlands, aandeel: ASML. Opvallend is ook dat Meme-aandeel AMC ook deze maand weer op de kaart staat, nadat het aandeel van 40% kelderde.

Nieuwe aandelen in de lijst

Nieuw zien we twee bedrijven uit Scandinavië. Bavarian Nordic, een biotech bedrijf uit Denemarken, zij zijn gespecialiseerd in vaccins. In het huidige klimaat is dit dus ook geen verrassende klim. Het andere bedrijf is Stillfront group, een uitgever van digitale games. Wellicht hebben deze twee gemeen dat zij uit de recente pandemie voordelen konden halen. De wereld digitaliseerde en de vraag naar vaccins groeide.

ASML Nederlands trots?

Voor wat betreft Nederland kunnen we ons afvragen of ASML Neerlands nieuwe paradepaardje is. In mijn aandelenanalyse sprak ik al uit dat ik fan van het bedrijf ben en dat blijf ik zeker ook. Op de Watchlist in het ledengedeelte van de site kun je de set up vinden die ik voor ASML heb gemaakt. Ik houd het aandeel al langere tijd in de gaten en heb deze al vaker met succes kunnen traden.

Weten hoe ik nu in ASML, Tesla of andere bedrijven sta? Sluit een abonnement af voor €14,99 per maand en kijk mee met mijn portefeuille.

Copyright: Degiro januari 2022


Tags


You may also like

Shell cijfers q1 2022

Shell cijfers q1 2022
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>