February 3

Hoge rente is slecht voor aandelen

In mijn laatste video heb ik je alles verteld over inflatie. Wat is dit precies, welk effect heeft dit op het dagelijks leven jou en mij maar ook waarom dit negatief is voor bedrijfswinsten. Heb je deze video nog niet gezien kijk deze dan alsnog terug. Via deze link kom je op mijn youtube kanaal terecht en kun je gelijk kijken. Recent heb ik een 2e video gemaakt en deze gaat over de instrumenten die centrale banken hebben om de inflatie te bestrijden. Immers hoge inflatie is niet goed voor de economie want inflatie tast de winstgevendheid aan van bedrijven. Hoe minder winst er wordt gemaakt hoe minder investeringen er worden gedaan. En deze investeringen zorgen voor meer banen in de toekomst. Op deze manier kunnen centrale banken de werkgelegenheid bepalen in bijvoorbeeld de eurozone.

In deze video vertel ik meer over de doelstelling die de ECB heeft en wat de europese centrale bank precies kan doen om de economie te stimuleren of om de economie af te remmen. Dit heeft alles te maken met het vergroten of verkleinen van de hoeveel geld wat er in europa te besteden is door bedrijven en particulieren. Verder vertel ik alles over de renteverhogingen en verlaging die we dit jaar kunnen verwacht in Europa en Amerika en in de rest van de wereld.
En als laatste kijk ik naar welke sectoren het goed doen in een omgeving van hoge inflatie en hoge rente. En hier kun je naar mijn mening dan van profiteren om juist in deze sectoren te beleggen.
Via deze link kom je op mijn youtube kanaal en kun je de hele video gelijk kijken.

Veel kijkplezier!
Groeten Arne


Tags


You may also like

Shell cijfers q1 2022

Shell cijfers q1 2022
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>