February 3

Inflatie schiet omhoog in 2022

De kranten staan er vol mee! De inflatie schiet wereldwijd omhoog. Je leest regelmatig dat we nu te maken hebben met de hoogste inflatie in 20, 30 en in sommige landen zelfs 40 jaar.
Maar wat is inflatie nu precies en hoe beïnvloedt dit jouw dagelijks leven? En wist je dat niet alleen mensen last hebben van hoge inflatie maar ook bedrijven. In veel sectoren worden de bedrijfswinsten lager door hoge inflatie en dat beïnvloedt weer de aandelenkoers van de bedrijven waarin jij en ik beleggen. Dus als belegger en dat zijn de meeste van jullie is het zeer belangrijk om dit begrip te begrijpen. Ik heb hier recent een video over gemaakt op mijn youtube kanaal.

In deze video leg ik uit wat het begrip inflatie inhoudt en hoe het inflatiecijfer in nederland wordt bepaald. Een beetje inflatie is niet erg want onze salarissen stijgen ook ieder jaar. Maar op het moment dat de inflatie te snel stijgt kunnen wij minder kopen met ons salaris. En dan gaat onze koopkracht achteruit. Aan de hand van een aantal bedrijven leg ik uit hoe inflatie enorme gevolgen heeft voor de winsten. In de video bespreek ik de effectie die inflatie heeft op een kledingwinkel, een sauna, een importeur van meubelen, een tuinder en een producent van mayonaise. Verder laat ik zien waar in de wereld de inflatie het hoogst is en wat nu precies de oorzaak is geweest van deze enorme prijsstijgingen wereldwijd. Als laatste kijk ik naar de toekomst. Welke oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de inflatie langer hoog blijft.


Via onderstaande link kun je de video bekijken. Veel kijkplezier. Groeten Arne


Tags


You may also like

Shell cijfers q1 2022

Shell cijfers q1 2022
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>