August 9

Meest verhandelde DEGIRO aandelen Juli 2021

0  comments

Ook deze maand weer kijken we terug naar de meest verhandelde aandelen per land volgens DEGIRO. Waar de kaart in ons vorige artikel gekleurd werd door AMC in mei 2021, is dat in juli weer heel anders.

De eerste zes maanden

Eerst even een blik op de eerste zes maanden van dit jaar. Waarin helemaal geen meme-aandelen te vinden zijn. Hierin zien we dat tech aandelen uit Amerika favoriet zijn geweest bij beleggers begin dit jaar. Dit is in lijn met de trend die ingezet werd vanwege Covid om te beleggen in tech aandelen. Tech bedrijven profiteerden van de shift naar thuiswerken en het in de cloud werken.

Vooral Apple profiteerde hiervan en werd in veel landen het meest verhandelde aandeel. In Nederland is dit traditiegetrouw nog steeds Shell, die de grootste koersstijging zag in de eerste helft van 2021.

Juli 2021

Kijkende naar Juli 2021 valt op dat meme aandelen langzaam uitvloeien. Waar in mei het aandeel AMC nog veel te vinden was op de kaart, zijn beleggers gedraaid naar aandelen als Alibaba. In Nederland voert Royal Dutch Shell nog steeds de lijst aan.

Rechten: DEGIRO meest verhandelde aandelen juli 2021

Voor de tweede helft van 2021 belooft het een interessant half jaar te worden. Gaan meme-aandelen nog een keer oplaaien? En zo ja, welke dan? Hoe gaat de tech het verder doen nu de wereld weer aan het veranderen is?

Welke aandelen staan er op jouw lijstje het komende half jaar?


Tags


You may also like

Shell cijfers q1 2022

Shell cijfers q1 2022
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>