June 6

Wat is Swingtrading?

Swinging, zwaaien, het handelen op de schommelingen van de koers. Dat is wat we bedoelen als het gaat over deze beleggingsstrategie. Het meepakken van de golven, met als doel een positief rendement te behalen.

Technisch tradingsysteem

Aan de basis van swingtrading ligt de technische analyse van aandelen. Hierbij ga je uit van trendlijnen, regels en modellen om te voorspellen waar de prijs van een aandeel heen gaat. Gebaseerd op koersprijzen, historische gegevens, grafieken en handelsvolumes. Met technische analyse probeer je niet de waarde van een belegging te bepalen maar enkel het prijsverloop in te schatten.

Aan- en verkoopsignalen

‘The trend is your friend’, met swingtraden bekijken we trendlijnen en patronen om te ontdekken wat het koersdoel van een aandeel is. Op basis van modellen en kruisende lijnen is een inschatting te maken van gunstige aan- en verkoopprijzen. Dat is waar het korte-termijn beleggen om de hoek komt kijken. We bepalen een instapmoment aan de hand van de grafieken en ook een uitstapmoment. Bij Freedomfund Beleggen vind je in de ledenomgeving grafieken die je zelf kunt lezen, waarbij aan- en verkoopprijzen zijn uitgetekend. Je kunt hier zelf op handelen. Ook zul je signalen ontvangen via de appgroep die je kunt meedoen. Ook deze in- en uitstapmomenten van aandelen zijn gebaseerd op deze zelfde technische analyse van het aandeel.

Long en Short gaan

Het mooie aan deze handelsstrategie is dat je hiermee niet alleen kunt verdienen als de koers omhoog gaat, maar dat we ook speculeren op het dalen van de koersen. Als je verwacht dat de prijs omhoog gaat, trade je Long. Ga je Short dan verwacht je dat de prijs omlaag gaat. Zo kun je elke golfbeweging meepakken, ook als de koers daalt.

Het snel maken van rendement is op deze manier ook makkelijker, omdat je regelmatig winst neemt.

Hoe je Long of Short gaat is afhankelijk van je broker. Freedomfund Beleggen handelt via Bux voor de swingtrades. Bij DEGIRO kun je dit doen met het handelen in turbo’s. Zo heeft iedere broker zijn eigen manieren om Long of Short te gaan.

Wil je de trades van Freedomfund Beleggen meedoen en de grafieken op de watchlist inzien? Neem een abonnement op de tradingservice en start direct met je swingtrades!


Tags


You may also like

Shell cijfers q1 2022

Shell cijfers q1 2022
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>