June 6

Passief inkomen genereren met Crypto

Misschien klinkt passief inkomen als iets dat alleen te behalen is als je een enorme portefeuille met dividend aandelen hebt. Of als iets wat je krijgt als je een huis verhuurt. Natuurlijk klopt dat, maar het is niet de makkelijkste weg tot het genereren van passief inkomen! Het is ook mogelijk om met Crytpomunten dit inkomen te verkrijgen. Met Freedomfund Beleggen proberen we passief inkomen uit Crypto te halen.

Liquiditeit verschaffen

Een blockchain vormt de basis van cryptovaluta. De blockchain kan alleen werken als de ‘nodes’ (die transacties uitrekenen) betaald krijgen voor hun werk. Hiervoor moeten er munten in omloop zijn in deze blockchain. Als er veel rekenkracht nodig is, kun je zo’n chain van extra liquiditeit verschaffen door je munten in een liquiditeitspool te steken. Jij deelt op dat moment mee in de transactiekosten en krijgt uitbetaalt als de node een fee krijgt.

Laagdrempelig instappen

Met een platform als Binance is het verschaffen van liquiditeit en meedoen in pools heel gemakkelijk gemaakt. Je sluit je aan op het platform en kunt eigenlijk direct beginnen. Natuurlijk klinkt het allemaal wat simpeler dan het is, dat is ook omdat crypto best ingewikkeld is. Freedomfund Beleggen kiest daarom voor een variant van liquiditeit die rekening houdt met de grote risico’s het handelen in Crypto kent.

Risico verkleining

Het handelen in een volatiel product als cryptomunten brengt een enorm groot risico met zich mee. Daarom is het aan te raden alleen in te stappen als je volledig op de hoogte bent van hoe crypto werkt en wat het is. Zorg ervoor dat je weet wat de risico’s zijn en doordring jezelf ervan dat je je gehele inleg kunt verliezen. Ook met het staken van liquidity pools op de manier die Freedomfund Beleggen aangaat. Het meedoen met deze pijler van handelen is geheel op eigen risico en moet alleen gedaan worden als je ZELF in de volle overtuiging bent dat je begrijpt hoe dit werkt.

We hebben geprobeerd de risico’s zo klein mogelijk te houden door voor pools te kiezen waar een stabiele munt in zit. Natuurlijk is dat geen garantie, een pool kan altijd ‘rotten’ zijn, waardoor de hele pool op de fles gaat en alle liquiditeit die erin zit verloren gaat. Je bent dan je hele inleg kwijt. Ook kan het zo zijn dat een munt zoveel daalt dat je al je inleg in deze munt verliest.

Natuurlijk zit je ook met koersverlies, wat gebeurt er als jouw munt daalt? Om dit zoveel mogelijk te ondervangen werkt Freedomfund Beleggen met een tweewekelijkse inleg volgens het DCA principe. Dollar Cost Averaging betekent dat je altijd inkoopt, ongeacht de inkoopprijs. Je koopt laag in, je koopt hoog in en gemiddeld koop je dus voor een prijs in het midden hiervan in.

Het haalt de risico’s niet weg, maar er zijn ook pools die 90% (of zelfs 1900%) rendement beloven, hiermee zijn de risico’s ook vele malen hoger).

Ben je benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Met een abonnement op Freedomfund Beleggen kun je live volgen hoe het passieve inkomen binnenkomt en welke pools er lopen.

Wil je via Binance starten? Schrijf je via deze link in en krijg 20% van je fees terug.

*Deze post bevat Affliate links. Dat wil zeggen dat ik een klein percentage van je aankoop of trade ontvang. Het kost jou niets extra's en het helpt mij FreedomfundBeleggen groter te maken!

Tags


You may also like

Shell cijfers q1 2022

Shell cijfers q1 2022
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>