June 6

Lange termijn beleggingsportefeuille opbouwen

Het behalen van rendement met een aandelenportefeuille kun je op veel manieren doen. We bespraken eerder al het swingtraden, waar een risico aan verbonden is, omdat de koers niet altijd doet zoals jij voorspelt hebt. Minder risicovol is het om een beleggingsportefeuille op te bouwen waar een verdeling gemaakt wordt tussen verschillende assets waarin belegd wordt. Hierbij kun je denken aan aandelen, obligaties en grondstoffen.

Dividendaandelen

Een groot percentage van het gehele vermogen zit in dividendaandelen, die periodiek dividend betalen. Hierdoor groeit de portefeuille passief aan. Daarnaast kunnen we koersschommelingen liquide maken door het regelmatig herbalanceren van de portefeuille. Als een aandeel erg stijgt en het aandeel maakt een steeds groter deel uit van de totale portefeuille, zullen we een deel verkopen om assets die het minder goed hebben gedaan aan te kopen.

Obligaties

Een groot deel van het vermogen zit in obligaties, deze zijn niet volledig vrij van risico’s maar zijn beter bestand tegen koersdalingen. Ook deze obligaties gaan mee in de herbalancering. Want de verhouding tussen aandelen en obligaties geeft een signaal als het na een forse beursdaling of bearmarket tijd is om obligaties in te ruilen voor aandelen.

Goud

Het beleggen in goud zorgt ook voor bescherming tegen een val van de beurzen, een klein deel van het vermogen zit daarom in aandelen die blootgesteld zijn aan de prijs van het goud.

Herbalanceren

Eens per kwartaal (of vaker indien nodig) zal het percentage van alle assets opnieuw bekeken worden. Welk percentage in de portefeuille nemen zij in? Zijn er assets die hard gestegen zijn en dus nu te veel waard zijn? Welke dalingen hebben we gezien en welke assets zijn niet meer goed gerepresenteerd? Dit herbalanceren zal resulteren in een paar tradingsacties die ervoor zorgen dat de portefeuille qua percentage weer kloppend is.

Bij Freedomfund Beleggen loopt deze portefeuille via DEGIRO. Op het besloten ledengedeelte kun je zien hoe de verdeling is en in welke aandelen je kunt stappen om je lange termijn tradingplan vorm te geven. Van de herbalancering zul je op de hoogte worden gesteld.

Je kunt direct met het opbouwen van deze portefeuille beginnen. Neem een abonnement en start trading!


Tags


You may also like

Shell cijfers q1 2022

Shell cijfers q1 2022
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>