November 23

Stap voor stap ontwikkelen

0  comments

Iets meer dan 5 maanden gelden ben ik begonnen met mijn Freedomfund. Ik ben gestart met 2000 euro en dit heb ik op het tradingplatform Bux X gestort.

En wat gaat het goed!

Waarom Bux X?

Ik gebruik het platform al jaren omdat het een app is welke je op je telefoon kan gebruiken. Op deze manier heb ik één overzicht al waar ik de realtime koersen bij de hand heb en kan ik direct aandelen kopen en verkopen. Een ander voordeel is dat je met kleine bedragen kunt beleggen. Stel je opent een positie ter waarde van 150 euro dan betaal je 30 eurocent aankoopvergoeding en indien je de positie sluit betaal je ook 30 eurocent transactiekosten. Op deze manier kun je met een gering startkapitaal gespreid beleggen. 

Maar hoe gaat het tot nu toe?

Regelmatig stort ik geld op het account zodat het freedomfund naast het beleggingsrendement ook op deze wijze in omvang toeneemt. Tot nu toe heb ik 6000 euro gestort en is de waarde van mijn account 6639 euro. Wauw! Dat is meer dan 10% rendement in iets meer dan 5 maanden tijd. 

Waarom is het zo goed gegaan?

Ik heb een watchlist samengesteld met aandelen die ik iedere week volg. Rondom deze aandelen volg ik het nieuws, bekijk ik de koersgrafiek en probeer ik steun- en weerstandsniveaus te bepalen. Een aantal aandelen zitten al maanden gevangen tussen een steunlijn en een weerstandslijn. Met de ledenservice kopen we op de steunlijn en verkopen we op de weerstandslijn.

Ook is het mogelijk om op BuX X short (speculeren op een lagere koers) te gaan. En dit doen we bij een aantal aandelen dan ook bij de weerstandslijn. Op het moment dat het aandeel draait zie je dat er in een periode van 2 weken zomaar 5%-10% rendement ontstaat welke we direct verzilveren. 

Het nieuws stuurt de strategie

Verder was de strategie om richting de verkiezingen in Amerika begin november de shortposities te verkopen omdat je voorafgaand aan de verkiezingen altijd ziet dat de aandelenkoersen fors dalen. Ook weet ik dat zodra er duidelijkheid wie de verkiezingen gaat winnen en dan is het niet eens zo belangrijk wie er wint je opluchting ziet op de beurzen omdat er duidelijkheid is. En deze opluchting zorgt voor stijgende koersen. 

Dus eind oktober hebben we de shortposities in o.a. Shell en Aegon verkocht en heb ik het geld geïnvesteerd in Shell, Bayer, Volkswagen en de Dow Jones 30. Rondom de verkiezingen zijn de beurzen gedraaid en zijn de koersen van deze bedrijven geëxplodeerd. 

Een aantal posities zijn met dikke winst verkocht en ik ga binnenkort weer een aantal shortposities kopen. Want niets gaat in 1 rechte lijn omhoog.  

Meer informatie in de ledenvideo’s

De leden hebben alle aan- en verkoopsignalen realtime ontvangen en in de wekelijkse ledenvideo´s bespreken we de strategie en de lopende posities. Alle ledenvideo´s van de afgelopen maanden zijn terug te zien op het ledengedeelte van de site. 

Kijk eens op het abonnementengedeelte van de site. Voor een zeer scherpe prijs doe jij de komende tijd ook mee. En op deze manier leer jij om nog beter te beleggen op de beurs. 

Mocht je vragen hebben laat het me weten!


Tags

aandelen, aandelen kopen, aandelen kopen 2020, beginnen met beleggen, beginnnende belegger, beleggen, beleggingssignalen, Bux


You may also like

Shell cijfers q1 2022

Shell cijfers q1 2022
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>